Novice in objave

Na pričujoči strani si lahko ogledate primere naših dejavnosti, kot tudi preberete novosti s področij na katerih delujemo.  Dodatno bomo na tem mestu objavljali število posredovanih vprašalnikov in izbrane projekte, ki jih bomo izvedli brezplačno, zato vas vabimo, da se naročite na RSS.

Zaščitimo predmete – ohranimo spomine 2015

22 Sep 2015
 

delavnica-m

V Zavodu Trismegistus smo v petek, 18. 9. 2015, s predavanjem Ohranimo les in preprečimo poškodbe, v enoti Senovo Valvasorjeve knjižnice, za letos zaključili s kulturnim projektom Zaščitimo predmete – ohranimo spomine.

Z letošnjimi aktivnostmi projekta - spomladansko restavratorsko delavnico, predstavitvijo na strokovnem srečanju in predavanjem v knjižnici - smo zelo zadovoljni.

Nadaljevali bomo tudi v letu 2016! Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

 

 

Zaščitimo predmete - ohranimo spomine 2015

V Zavodu Trismegustus smo avgusta 2014 samostojno in zaradi izkazanega interesa posameznikov zasnovali projekt "Zaščitimo predmete – ohranimo spomine", katerega namen je na čim bolj neposreden način predstaviti in pojasniti pomen in načine ohranjanja lastnih likovnih in / ali drugih predmetov. Kako jih hraniti in vzdrževati ter hkrati negovati avtentično zgodovino predmeta: njegovo zgodbo – spomine, ki jih prenaša iz roda v rod.

V petek, 18. 9. 2015 smo projekt predstavili s predavanjem Ohranimo les in preprečimo poškodbe, mag. Maje Ivanišin, akademske restavratorke, v Valvasorjevi knjižnici Krško, enoti Senovo.

S predavanjem na Senovem smo za letos zaključili z aktivnostmi projekta, v okviru katerega smo v 2015 izvedli še spomladansko restavratorsko delavnico Ohranimo les!, 2. del in projekt predstavili na 15. strokovnem srečanju konservatorjev - restavratorjev. V Zavodu Trismegistus smo z izvedenimi aktivnostimi zelo zadovoljni.

S projektom Zaščitimo predmete - ohranimo spomine bomo še nadaljevali, zato vas vabimo, da nam posredujete svoje predloge o vaših poljih interesa - tehnikah, materialih, predmetih... na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., da bomo lažje pripravili kaj zanimivega.

Veselimo se sodelovanja z vami!

 

 

predavanje

 

Kaj smo naredili do sedaj?

  • Promocija spletne kulture
  • Promocija permakulture
  • Varovanje kulturne dediščine
shop2

Neprofitna izdelava spletnih strani

Izdelujemo odzivne spletne strani na različnih odprtokodnih sistemih kot so Joomla!, Drupal in WordPress ter vas jih naučimo efektivno uporabljati.

 
hosting

Spletno gostovanje

NVO in ostalim upravičencem nudimo ugodne pakete spletnega gostovanja po neprofitnih cenah.

 
shop

Izdelava elektronskih trgovin

Nudimo izdelavo E-trgovin na poljubnih odprtokodnih platformah, bodisi kot samostojne projekte bodisi kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani.

web

Izobraževanja in delavnice

Izvajamo izobraževanja o odprtokodnih tehnologijah in vam pomagamo pri uvajanju slednjih v vaše poslovne procese.

 
izobrazevanje

Permakulturni inkubator

V Zavodu Trismegistus se eksperimentalno in praktično ukvarjamo s permakulturo ter preizkušamo delovanje permakulturnih principov v praksi.

nacrtovanje

Anti-oxy perma vrt

Praktično razvijamo sistem permakulturnega vrta, ki ga sestavljamo večinoma iz rastlin, ki  proizvajajo rekordne količine antioksidantov.

 
svetovanje pk

Skupinska izobraževanja

Permakulturni navdušenci se nam lahko pridružite pri obisku seminarjev in organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

V Zavodu Trismegistus pregovorno "delamo, kar pridigamo", saj se zavedamo, da je permakultura predvsem aktivno delovanje in opazovanje, vedno pa stremimo k pridobivanju novih izkušenj na praktičnih primerih permakulturnih projektov pri nas in po svetu.
 
ocena tveganja

Ocena tveganja in svetovanje

Podamo vam oceno stanja vaše zbirke, vam priporočimo ustrezne ukrepe in svetujemo najprimernejše načine ohranjanja ali restavriranja.

 
zascita

Zaščita privatnih zbirk

Vašim umetninam ohranjamo vrednost s pomočjo strokovno priznanih metod zaščite.

 
konserviranje

Konserviranje in restavriranje

Vaše predmete bodisi ohranjamo v obstoječem stanju ali jih vračamo v izvorna stanja in oblike.

embalaza m

Izdelava zaščitnih embalaž

Po meri izdelujemo profesionalne zaščitne embalaže za shranjevanje muzejskih in drugih dragocenih predmetov.

 
 

Izpolnite vprašalnik

splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 
restavratorstvo

Restavratorski posegi

Izpolnite vprašalnik in pridobite strokovno restavratorsko mnenje o potrebnih ukrepih za vaše predmete.
splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 

Naključni video