Novice in objave

Na pričujoči strani si lahko ogledate primere naših dejavnosti, kot tudi preberete novosti s področij na katerih delujemo.  Dodatno bomo na tem mestu objavljali število posredovanih vprašalnikov in izbrane projekte, ki jih bomo izvedli brezplačno, zato vas vabimo, da se naročite na RSS.

15. strokovno srečanje konservatorjev – restavratorjev

07 May 2015
 

vabilo NGZavod Trismegistus sodeluje na 15. strokovnem srečanju konservatorjev – restavratorjev s prispevkom Maje Ivanišin Zaščitimo predmete – ohranimo spomine 2014: Ohranimo les!.

Razstava aktualnih konservatorsko - restavratorskih projektov za leto 2014 je na ogled od četrtka, 7. - nedelje, 10. maja 2015 v stekleni avli Narodne galerije.

 

 

 Letošnje že 15. strokovno srečanje konservatorjev-restavratorjev, ki ga organizirata Sekcija za konservatorsko-restavratorsko dejavnost pri Skupnosti muzejev Slovenije in Društvo restavratorjev Slovenije, gosti Narodna galerija.

Namen prireditve je, da sodelujoči iz Slovenije in širše regije predstavijo svoje delo s plakati, kratkimi filmi in predavanji in s tem omogočijo izmenjavo praktičnih strokovnih izkušenj, informiranje o novih postopkih, materialih, analizah, opremi in spremljevalnih dejavnostih stroke.

Zavod Trismegistus na dogodku sodeluje s prispevkom sodelavke Maje Ivanišin, ki predstavlja potek projekta Zaščitimo predmete – ohranimo spomine: Ohranimo les!. Projekt smo zagnali jeseni 2014 in ga nameravamo še izpopolniti in nadaljevati.

Ob dogodku je izšla tudi publikacija Konservator – restavrator: Povzetki strokovnega srečanja 2015, v kateri lahko naš prispevek preberete v sekciji Izobraževanje na 102. strani.

Razstava informativnih plakatov je na ogled od četrtka, 7. - nedelje, 10. maja 2015 v stekleni avli Narodne galerije.

plakat
  • Promocija spletne kulture
  • Promocija permakulture
  • Varovanje kulturne dediščine
shop2

Neprofitna izdelava spletnih strani

Izdelujemo odzivne spletne strani na različnih odprtokodnih sistemih kot so Joomla!, Drupal in WordPress ter vas jih naučimo efektivno uporabljati.

 
hosting

Spletno gostovanje

NVO in ostalim upravičencem nudimo ugodne pakete spletnega gostovanja po neprofitnih cenah.

 
shop

Izdelava elektronskih trgovin

Nudimo izdelavo E-trgovin na poljubnih odprtokodnih platformah, bodisi kot samostojne projekte bodisi kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani.

web

Izobraževanja in delavnice

Izvajamo izobraževanja o odprtokodnih tehnologijah in vam pomagamo pri uvajanju slednjih v vaše poslovne procese.

 
izobrazevanje

Permakulturni inkubator

V Zavodu Trismegistus se eksperimentalno in praktično ukvarjamo s permakulturo ter preizkušamo delovanje permakulturnih principov v praksi.

nacrtovanje

Anti-oxy perma vrt

Praktično razvijamo sistem permakulturnega vrta, ki ga sestavljamo večinoma iz rastlin, ki  proizvajajo rekordne količine antioksidantov.

 
svetovanje pk

Skupinska izobraževanja

Permakulturni navdušenci se nam lahko pridružite pri obisku seminarjev in organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

V Zavodu Trismegistus pregovorno "delamo, kar pridigamo", saj se zavedamo, da je permakultura predvsem aktivno delovanje in opazovanje, vedno pa stremimo k pridobivanju novih izkušenj na praktičnih primerih permakulturnih projektov pri nas in po svetu.
 
ocena tveganja

Ocena tveganja in svetovanje

Podamo vam oceno stanja vaše zbirke, vam priporočimo ustrezne ukrepe in svetujemo najprimernejše načine ohranjanja ali restavriranja.

 
zascita

Zaščita privatnih zbirk

Vašim umetninam ohranjamo vrednost s pomočjo strokovno priznanih metod zaščite.

 
konserviranje

Konserviranje in restavriranje

Vaše predmete bodisi ohranjamo v obstoječem stanju ali jih vračamo v izvorna stanja in oblike.

embalaza m

Izdelava zaščitnih embalaž

Po meri izdelujemo profesionalne zaščitne embalaže za shranjevanje muzejskih in drugih dragocenih predmetov.

 
 

Izpolnite vprašalnik

splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 
restavratorstvo

Restavratorski posegi

Izpolnite vprašalnik in pridobite strokovno restavratorsko mnenje o potrebnih ukrepih za vaše predmete.
splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 

Naključni video